2008. április 28., hétfő

Ami még a mosható pelenkákról eszembe jut

Használjuk már 4 hónapja és több apróság is eszembe jutott még... gondoltam összeszedem ezeket, hátha valakinek majd hasznára válik. Lássuk:

Előmosás: először úgy gondoltam, ugyan minek?! Felesleges munka és víz... aztán meggondoltam magam és mégis kimostam az első használat előtt őket. Hogy miért hasznos ez? Mert egyrészt (az eladó állítása szerint is) jobb lesz a nedvszívó képességük (a maximumot kb. 4 mosás után érik el) és ami fontos: kicsit összemennek! Nálunk ez még jól is jött, ugyanis az általunk akkor épp használt Bambino Mio S méretű külsőkbe a Popilini Prefold M méretű belsők nem fértek volna el....

Papírbetét: tapasztalataim a következők: Bambino Mio 200 db-os (2240,- HUF -> 11,2 Ft/db) nekünk 4 hónapig elég volt! Most fogyott el, így vettem próbaképpen Monapel papírbetétet. Ez 50 db-os kiszerelésben kapható. (490,- HUF -> 9,8 Ft/db). A BM kicsit keményebb, merevebb anyag, sokszor mosható, nehezen szakad el. A Monapel 2-3x mosható, puhább érzetű, kicsit nagyobb méretű (max. fél cm). Valahogy a Monapel szimpatikusabb érzetre, de kicsit kevésbé strapabíró. Mondjuk a legtöbb egy használat után úgyis a wc-ben landolt.

Pelenka variációk:
- A Bambino Mio Newborn méretű külsőit a BM kis méretű prefold belsőivel sima hajtogatási móddal használtuk végig.
- A BM S méretű külsőit a BM kis méretű prefold belsőivel lehet használni, úgy hogy 2 db-ot sima hajtogatással teszek bele, de azért nem az igazi. Combnál nekünk ebben az esetben kilátszott a betét.
- A BM S méretű külsőit Popolini Prefold M méretű belsőivel, fiús hajtogatással (mert sima hajtogatással nem fér bele!) használjuk - ez így tökéletes.
- A BM M méretű külsőit a Popolini Prefold M méretű belsőivel, sima hajtogatással gondolom majd használni, de a kipróbálásra csak méretváltáskor lesz módunk.

Éjszakai pelenka:
Mivel a Bambino Mio éjszakára nem használható (kis mérete miatt nem fér el benne elázás nélkül 8-10 óra termése) ezért más variáció után kellett néznünk.
Nekünk a következő vált be:
- Monapel külső, Monapel Praktika (kismackós) belső, BM kis méretű prefold simán hajtva, papírbetét.
- Monapel külső, Kushies Basic (halacskás) belső, BM kis méretű prefold simán hajtva, papírbetét.
- Monapel külső, Kushies Basic (halacskás) belső, Popolini Prefold M méretű belső fiúsan hajtva, papírbetét.
Fenti kombinációk mindegyike akár 12-14 órát is bír (!) (bár az már nem túl guszta....) tehát nyugodtan alhat a baba és garantáltan szárazon ébred. A Monapel külső nálunk igen jól bizonyított és nagyon szeretjük. Puha, rugalmas, nem ázik át, gyorsan szárad.
A Monapel belsők aranyos mintájúak, lassabban száradnak, de jó nedvszívó és kényelmes.

Képek és további kiegészítés folyamatosan ill. később. :)

4 megjegyzés:

kamcsatka írta...

Nekem lehet, hogy keveset pisilő lánykám van (egy víztorony fiú után), de én BM-et használok éjszakára is, néha +1 tetrával megfejelve. 12 óráig marad rajta, a reggeli tejet is ebben issza meg. Szóval nem ebben, de ez van rajta:-)

Márti**** írta...

Örülök hogy nektek működik éjszakára is!
Végkövetkeztetés: lehet hogy a fiúk többet pisilnek?! ;) ugyanis nekem is fiam van. :)

savitri írta...

Nem túl nagy a lába között ez az éjszakai csomag?
én még mindig papírt adok éjszakára, pedig már küzdök egy ideje a gondolattal.
Eddig minden ilyen felturbózott éjszakai megoldás akkora csomagot eredményezett, hogy megsajnáltam a kölköt.
másfél éves és leginkább az oldalán szeret aludni, de egy ilyen kombinációban, égnek áll az egyik lába

Márti**** írta...

Elég nagy a csomag, de nem kényelmetlen, mert jól alszik a drágám. Igaz ő háton vagy hason szokott.
Nekünk az eldobós pelus (mi is sokáig csak éjjelre még azt használtuk) már nem működött, állandóan kifolyt a cucc.... Ez pedig gyönyörűen szuperál, tehát szerintem megéri a nagyobb pakk a popón. ;)