2008. február 12., kedd

Mosás 1.

Mosás:
Senki nem írt még róla, de gondoltam esetleg jó lenne, ha ezt is tudnák az érdeklődők.
Rendes mosóporral moshatóak a belsők és a külsők is! Egyetlenegy tilalom van, öblítőt nem szabad használni, helyette ecetet kell az öblítő helyére tenni.
Senki ne ijedjen meg, mosás után abszolút nem érezhető az ecet szaga. Legalábbis nálunk még soha nem fordult elő!
Ráadásul a mosógépnek is jót tesz, ezt egy mosógépszerelőtől tudom, aki még meg is dícsért érte!
Van aki külön mossa a pelusokat, van aki előbb kiöblíti őket egy programmal, és utána beteszi mellé a többi ruhát is.
Bevallom én símán mosom együtt a többi ruhával, általában 50 fokon.

2 megjegyzés:

Jucuu írta...

Szeretnék hozzáfűzni a bejegyzéshez annyit, hogy az szokott a mosópórnál lényeges lenni, mennyi szappan van benne. Bizonyos pelenkák mikrofleece belsővel készülnek, és ezeknél fontos, hogy a mosóporban ne legyen 5 százaléknál több szappan, különben eltömődik az anyag és nem szívja be a pisit. Valamint fehérítőt sem tartalmazhatnak, mivel az tonkreteszi a vízzáró réteget. Emellett nem árt a pelusokat 60 fokon mosni, hogy a bacik elpusztuljanak és néha-néha jót tesz nekik a 90 fokon való mosás, ezt általában a pelenkák bírják.

Fruzsina írta...

Nekem viszont az jutott eszembe, hogy hogyan kell tárolni a használt pelenkákat, amíg be nem kerülnek a mosógépbe? (teljesen laikus vagyok ezen a téren, a gyerek még csak tervben, de arra emlékszem régről, hogy anyu mindig valami furcsa szagú folyadékban tárolta őket.Nem tudom mi volt, hipó vagy valami, nem voltam ég három, nem tudhatom, mi volt?)Ti mit szoktatok tenni ebben a témában?