2009. április 8., szerda

Gyapjúkülső lanolinozása - VIDEÓ


Az alábbi videó azt hivatott bemutatni, hogy mit is kezdjünk a gyapjúkülsővel, ha már túlzottan átereszti a nedvességet. A gyapjú a víztaszítását a gyapjúzsírnak, vagy más néven lanolinnak köszönheti, amely azonban idővel, főként mosás után eltűnik az anyagból. Ilyenkor szükséges annak "mesterséges" pótlása. Néhány helyen lehet vásárolni un. gyapjú-kúrát, de a gyógyszertárban kapható sima lanolin is tökéletesen megteszi.


4 megjegyzés:

Tandy írta...

Köszönjük a videot, igazán hasznos azoknak akik eddig ódzkodtak a gyapjú használattól!!! Bár ma már én nem ezt a módszert használom, de amikor elkezdtem gyapjút pelenkát használni, akkor így csináltam én is.

Pedig a gyapjúkülső használata nagyon egészséges, kényelmes, baba és bőrbarát (sajnos kivételt jelentenek azok akik érzékenyek a gyapjúra), a kezelése, lanolinozása pedig tényleg pofonegyszerű.

gitmargit írta...

A videón látott gyapjukülsőnek mi a neve? Mert eddig csak kötött gyapjúkülsőről hallottam...

Laeres írta...

Gitmargit: Baby Beehinds a neve, a blogon van egy cikk is róla, itt tudod elolvasni: http://moshatopelus.blogspot.com/2008/12/babybeehinds-gyapjkls.html

Családanyu Viki írta...

én is nagyon köszönöm a videót! most már végre sikerült úgy belanolinoznom a külsőt hogy nem ereszt :o) :D csak ne utálnám annyira a lanolin szagát :(