2011. január 14., péntek

ZiziPakk


Némi kényszerű szünet után megújult erővel tér vissza a blogfrissítés, rögtön egy pelenkateszttel. Nagy örömünkre szolgált, hogy kipróbálásra kaptunk egy magyar gyártású pelenkát, amely a ZiziPakk névre hallgat, ezúton is köszönjük a lehetőséget. Az alábbiakban erről a zsebes pelenkáról szóló tapasztalatainkat olvashatja minden kedves érdeklődő.
Jelen sorok íróját mindig boldogság tölti el, ha nem csak külföldi termékekről írhat, hanem olyan hazaiakról is, amelyek képesek megfelelni a minőségi kihívásoknak.
A ZiziPakk egy zsebes pelenka, amelynek legfőbb ismertetője, hogy egy vízzáró réteg, valamint egy belső vékony anyag összevarrásából készül. A pelenka hátuljánál egy nyitott rész található, amely lehetőséget ad arra, hogy belerakhassunk plussz nedvszívó betétet, így fokozva a pelenka kapacitását. További előnye, hogy előre összekészíthető, így feladásban egy AIO pelenkákkal megegyező egyszerűséget biztosít.
Egyméretű (AIO) pelenka révén újszülött kortól a pelenkás korszak végéig használható, ezáltal költséghatékony, és a patentok révén jól állítható a mérete, így megfelel a gyermek aktuális adottságainak. A külső (vízzáró) anyag poliuretán, amely egy 100% pamut réteggel van egybedolgozva. A kissé bőrszerű tapintása a képről is jól látható. Aki kizárólag a természetesen anyagok híve, az bizonyosan idegenkedni fog kissé ettől az anyagtól, de akit maga az anyag nem zavar, az teljes mértékben meg lesz elégedve ezzel a termékkel. Ráadásul a mosást is nagyon jól bírja, ami fontos szempont egy zsebes pelenkánál. Ez a külső párosul egy bambusz belsővel, amelynek nedvszívó hatását, és nedvességelvezető képességét a legtöbb pelenkagyártó előszeretettel használja. Biztató, hogy - bár külföldi, belgiumi biogazdaságból származó - anyaggal, de magyar innovációval és magyar munkaerővel készül el a termék.

A pelenka szabása korrektül kidolgozott, a combrész igényesen kialakított, kissé buggyos, hogy minél jobban illeszthető legyen a gyermek combjához, és így elkerülhető legyen a kifolyás, a combrészt egy gumírozott szalag zárja le, amelynek egy kis negatívuma, hogy némileg átnedvesedhet, ha nincs elég gyakran cserélve a pelenka. Természetesen egy lanolinos kezelés után ez a probléma megoldódik. Gyermekünk elég nyúlánk, rápróbálva a pelenkát inkább ajánlom a kevésbé vékony, és alacsonyabb-tömzsibb gyermekeknek, mert nálunk a derékmagasság kissé alacsonynak bizonyult, hozzátéve, hogy tesztalany sem átlagos adottságokkal rendelkezik :) Nagyon pozitív volt a tapasztalat a patentokkal, amelyek jól bírták a használatot, és nem romlottak/törtek el, és gyengülést sem éreztünk - amely nagyon sok patentos pelenkának hátránya. A cég nem csupán zsebes pelenkát gyárt, hanem betétet is készít hozzá, amelyek rendkívül jó nedvszívó képességgel rendelkeznek, és jól illeszkednek a pelenkákhoz. Összességében elmondható, hogy a ZiziPakk jó választás azoknak, akik átlagos testfelépítésű gyermekre szeretnék használni a terméket, és nem zavarja őket, ha a pelenka nem csak természetes anyagokból áll, amellett szeretik a gyorsan feladható típusokat.

A pelenkát a zizipakk.com bocsátotta rendelkezésünkre, ezúton is köszönjük.5 megjegyzés:

Pogi írta...

Ezen a lanolinozáson megakadt a szemem... nekem másféle zsebes pelusok folynak (Happy Heiny's például), hogy kell pontosan lanolinozni őket?

zsuzsina írta...

A lanolinozás engem is érdekelne :) Mi is használunk Zizipakkot, a mi lányunk nem egy combos tipus, de mégis szorítja a combját és a derekánál (vagyis lejebb, mert addig nem ér fel) meg eláll...valamit rosszul patentolok? Üdv

Laeres írta...

Lanolinozni gyakorlatilag úgy, mint a gyapjúkat, de csak a combnál, ahol gumis-textiles rész van. Mi régen a Kushies külsőinket is lanolinoztuk a combnál.
Nem hinném, hogy rosszul patentolod, valóban nem jön fel túl magasra a pelenka, ezt én is írtam kritikaként a pelenkáról. Egy picit lehetne magasabb a szabása...

Névtelen írta...

Talán a mamamin írta valaki, hogy neki épp azért tetszik a Zizipakk, mert alacsony szabású, és nem áll a gyerek veséje a pisiben - szóval ez sem fekete-fehér. :)
(Pindi voltam...)

Névtelen írta...

Hol tudok venni most ZiziPakkot?

A honlp bezárt, hol tudom elérni Őket?
Vennék pár darabot....