2008. október 22., szerda

Ha elkap a gépszíj 4.- avagy a kiegészítők széles tárháza


Ha az ember beruházott a kellő mennyiségű pelenkára (és még nincs itt a méretváltás ideje), akkor szét kell nézni a kiegészítők között is...csak úgy érdeklődésképpen. :) Én szét is néztem, az apropó az volt, hogy azok a pelenkák, amik újszülött korban jók voltak és méretben még most is jók, kapa
citásban kissé alulmaradtak egy 10 hónapossal szemben. Mint azt korábban említettem, beszereztem 3 db zsebes pelust, amik nagyon jól szuperálnak, szépek, egyszerűek, könnyen variálható, h mennyi pisit bírjanak, szóval csodásak. Ezekhez járt mikroszálas betét is ami nagyon tetszett és úgy döntöttem beszerzek ilyesmiből a meglevő pelenkákhoz. meg ha már úgyis rendelek, akkor még egy zsebes pelust...és megakadt a szemem további holmikon is. Kipróbáltam őket, jöjjenek a tapasztalataim:


Mommy' Touch egy méretes zsebes pelenka:

2 márka közt tipródtam (a meglevőim közül a haute pockets a legtutibb, de az nem volt raktáron sajnos) és a színe miatt választottam ezt. Kívül a megszokott PUL réteg, belül pedig a polár szerű anyag, ami a nedvességet elvezeti a baba bőrétől. A leírás szerint könnyű tisztítani, ugyanis 2 nyílása van a zseb részének, így mosás közben kijön a töltet, nem kell fogdosni. Én mindig kiveszem, a tölteteket a többi pelusokkal ecetes vízben tárolom, míg a zsebes pelust szárazon, vagy azonnal kimosom. Kétféle változata van, ez a tépőzáras. egy méretes, kisebb méretre a pelenka elejének visszahajtásával lehet állítani. Egy betétet adtak hozzá. (Ára:18.95 $ volt, amikor én vettem 171 ft volt a dollár, most sajnos több...)

Betétek:

Kissaluvs Super Soaker Diaper Doubler:

Nevezzük szuper pisifogónak :D
Ez egy vastagabb, de nagyon puha, az eleje felé szélesedő betét. Több színben kapható. (anyagokban nem vagyok jó, de ha jól értem) 2 réteg frottír és 1 réteg polár (?) anyag. Szimpatikus darabok, valóban jó nedvszívással. (3.49 $)
Cotton Babies One Size Insert:

Azaz ez egy egy méretes betét. 3 réteg mikroszálas anyagból áll. Ilyet adnak a bumGenius pelusokhoz is. Mivel egy méretes, patenttal állítható, könnyedén bele lehet passzintani a kisméretűre állított zsebes pelusokba is (nagyjából azért minden betéttel megoldható). A jó benne, hogy valóban kitölti a zsebes pelusok zsebét, így nincs olyan hogy valamelyik részre nem kerül a betétből. Persze már pelushoz is jó, prefold vagy tetra helyett, plusz rétegnek. A leírás szerint 4,5 dl folyadékot szív be...azért nálunk volt vele baleset (persze extra nyomásnak volt kitéve, háton hordoztam a gyereket), de ez csak egyszer fordult elő. Tényleg sok pisit elbír.WillowSprout Organic Hemp Inserts:

Ez a betét 3 réteg kender anyagból készült. Puha, strapabíró és jó nedvszívó, fehérítetlen, natúr színű. (a leírás szerint jobb nedvszívó, mint a pamut és a mikroszálas és minden mosás után javul a nedvszívóképessége.) 3 méretben kapható. Nekem nagyon tetszik, kis kedvenc lett.


bumGenius Diaper Doublers / Newborn Inserts (3-pack):

Ez egy újszülött "méretű" betét, ilyet adnak a bumGenius zsebes pelenkához, a one size betét mellé. Azért vettem, mert elég vékony, puha, így ketté tudom hajtani és a szükséges helyen (esetünkben a fütyinél) tudok plusz rétegeket biztosítani, vagy zsebes pelusba a nagy betét mellé teszek 1-2 ilyen picit, ha utazunk, vagy sejtem, hogy kitolódik a következő pelenkacsere.
2 réteg mikroszálas anyagból áll és 3 db van egy csomagban. (6 $/csomag)


Egyéb szerzemények:


Vettem egy kicsi pelenka tároló zsákocskát is (Wahmies).

Sajnos nagyobb méretben épp nem volt. Ez a kis méret egy db pelenka tárolására jó, vagy lehet benne egyéb dolgokat is tartani (pl. mama betétek, kozmetikai cuccok vagy jeget rakni bele). Mintás anyag a belsejében egy réteg PUL. Zippzárral záródik, bent tartja a szagokat.


Bummis Flushable Bio-soft Liners:

Ezt majd a nagy papír teszt részben fejtem ki bővebben, ha nem felejtem el :)
Nagyobb méretű, enyhén nyúlós papírbetét. Nem mosható, vagy ha igen maximum egyszer és úgy néz ki utána mintha a kutya szájából tépték volna ki. Egyébkén
t nagyon kellemes tapintású, száraz érzetet ad a baba bőrének.
BabyLegs:


Lazán kapcsolódik a pelenkázáshoz, de mégis. Ezek bszárvédők babának. Az egyiket eleve a mommy's touch pelushoz választottam, pont olyan színű. Szóval, ha ezt viseli a baba mondjuk harisnya helyett, sokkal egyszerűbb a pelenkacsere, vagy ha a gyerek már ott tart hogy bilizik, akkor ő is könnyebben lehúzza a bugyit, vagy leszoktató pelust. (az EC-t is megkönnyíti (pelenkanélküliség)) Megvédi a térdeket a durva padlón. Melegen tartja a lábacskákat 8karon is hordható). A nap ellen is védelmet nyújt valamelyest. Szép, helyes, csinos :) Ja és a kis cipőcskét is rögzíti, nem tud leesni (pl hordozáskor vagy babakocsiban). (8-12 $)


2 megjegyzés:

Pic írta...

klassz ez a bejegyzés (is) :)

lesz majd esetleg egy összehasonlítós bejegyzés a betétekről is? annyiféle van... és az a nagy papírbetétes összehasonlítós is nagyon tetszett és nagyon hasznos is!

Kockapaci írta...

jó lenne csak elég nehéz kivitelezni, mert itt a nedvszívás a lényeg és azt meg mérlegelni kéne. az a baj, hogy nincs tuti módszer arra, hogy legalább nagyjából objektív legyen :)

amúgy köszi szépen :)))