2008. augusztus 4., hétfő

Ember a termék mögött... 1.

A blogban eddig elsősorban arról írtunk, hogy egy terméket hogyan használunk fel. Most azonban arra válalkoztunk, hogy néhány mini-interjú keretében bemutassuk azokat a magyarországi viszonteladókat, akiknek segítségével egyre bővebb kínálat lesz hazánkban mosható pelenkák terén. Három kérdés-három válasz...




Tatár Marianna (babamosoly.hu)a Disana cég termékeinek forgalmazója.
- Melyik márkával foglalkozik? Mióta? Hogyan ismerkedett meg ezzel a márkával?
- Disana német bio pamut, gyapjú és selyem alapanyagú pelenkákkal, babatakarókkal, melltartóbetétekkel és ehhez kapcsolódó textíliákkal foglalkozunk, családi vállalkozásban. Lassan egy éve indítottuk el egészen kicsiben a forgalmazást, miután a született babánkra itt a környékünkön nemhogy bio, de semilyen mosható pelenkát nem találtunk. Német fordító lévén a német minőséget ismerem, kedvelem, és több baráti ajánlás útján jutottam el a Disana kis német gyártóhoz. Nagyon tetszik bennük, hogy nem nagyüzemben gyártanak, minden darabban van valami kézi munka. A minőségük vitathatatlan, egyedülállóak a biotextiliák piacán. Legfőbb előnyük az anyagok finomsága, gyönyörű kivitelezése. A megkötős pelenkáikkal pedig nosztalgikus hangulatot teremtenek. Az első darabokat természetesen először a fiunkon teszteltük, majd felvettük a weboldalunkra, és azóta is a népszerűsítésen dolgozunk.

- Milyen tapasztalatai vannak a magyar "felhasználókkal"?
- Még kevesen vannak, de egyre növekszik a táboruk! Akik mosható pelenkát használnak, azok általában már környezettudatos emberek, akik odafigyelnek arra, milyen világot hagynak a gyermekeikre. Jellemző, hogy szeretik a gyorsan, egyszerűen kezelhető, mosható darabokat. Egyenlőre kevesekre jellemző a pelenka saját kezű készítése.
- Hogyan lehetne még közelebb hozni az emberekhez a mosható pelenkát?
- Mindenképpen nagyobb "propaganda" lenne szükséges, esetleg állami támogatással (ez a legnehezebb része). Fontos lenne a tájékoztatás, mivel az eldobható pelenkahalom senkinek nem a háza előtt gyűlik, amit pedig nem látunk, az nem létezik, tehát nem zavar. Azt gondolom, "divattá" kellene tenni, ehhez nyújtanak segítséget a szép anyagok, különleges minták. Mindenki szereti a szépet, még ha nem is látszik a pelenka, nem is lenne elvileg fontos a küllem, mégis valljuk be, imádjuk a szép, tündéri kis darabokat! Néhány híres ember biztos fel tudná hívni az emberek figyelmét.

Nincsenek megjegyzések: