2008. augusztus 30., szombat

Ember a termék mögött... 2.



Sorozatunk következő részében Csurgó Rita (kekpanda.hu), a Popolini magyarországi forgalmazója válaszolt kérdéseinkre.



- Melyik márkával foglalkozik? Mióta? Hogyan ismerkedett meg ezzel a márkával?
- Három évvel ezelőtt kezdtem el értékesíteni a Popolini pelenkákak és a cég más biopamut és természetes alapanyagú termékeit, akkor még mint viszonteladó. Az osztrák cég pelenkáinak nagy részét Szombathelyen gyártja, és ebben az időben innen folytatták a disztribúciót. Amikor megkeresett a forgalmazó, és bemutatta a termékeket, nagyon szimpatikusnak tűntek, ezért felkerültek webáruházunkba. Én előtte még nem találkoztam a mosható pelenkákkal, és meglepő volt, hogy mennyien ismerik. (Sajnos kipróbálni már nem volt lehetőségem, mivel a fiammal éppen a pelenkázós korszak végén jártunk.) Mivel folyamatos volt az érdeklődés, amikor a gyártó úgy döntött, hogy a magyarországi disztribúciót nem folytatja tovább, mint lelkes viszonteladó partner vállaltam a Popolini termékek forgalmazását.

- Milyen tapasztalatai vannak a magyar "felhasználókkal"?
- Az elmúlt néhány évben határozottan nőtt a mosható pelenkát használók aránya, bár még mindig jócskán elmaradunk a nyugatabbra lévő országoktól. Általában anyagi megfontolásból, vagy környezettudatosságból vásárolják a textilpelusokat, illetve sokan választják a baba érzékeny bőre miatt. A Popolini pelenkák többféle anyagból készülnek, de jellemző a biopamutot választók aránya, hiszen ha már környezetbarát, legyen a legtermészetesebb anyag… Egyre többen próbálkoznak saját maguk által varrt pelenkákkal, illetve kötött gyapjúkülsőkkel.

- Hogyan lehetne még közelebb hozni az emberekhez a mosható pelenkát?
- Jó lenne, ha a különböző médiumok többet foglalkoznának a témával, és nem csak fizetett hirdetéseken keresztül találkoznánk a mosható pelenkákkal. Nagyon hasznosnak tartom a felhasználók által üzemeltetett fórumokat, illetve külön oldalakat is, mint a Mindent a mosható pelusról blog (csak így tovább!:)), hiszen sok-sok értékes plusz információval szolgálhat. Úgy gondolom, a védőnők is nagyon sokat segíthetnek abban, hogy a kismamák egyáltalán halljanak a textillel való pelenkázás lehetőségéről. Az állami támogatás valamilyen formája sem lenne utolsó, de erre valószínűleg még várnunk kell…





2 megjegyzés:

Zsukkata írta...

Szia Laeres! Mi pár hónapja használunk mosható pelust a 21 hónaposomnál, nagyon szeretjük, van néhány darab Kushies AIO, és néhány Popolini AIO, a Popolini az abszolút sztár, a mostszületettnek is ezt fogjuk majd venni. Én úgy tudtam, hogy a pelusokat ecetes vízben kell áztatni a mosásig, így is teszek, a papírbetétet, ha kaki kidobom, pelus meg megy bele a vödörbe. Viszont mivel a pisi benne marad a pelusokban, nem kell sok idő, és a fürdőszobánk egy rosszabb öregotthon szagát veszi fel, olyan állott pisiszag van... Ha viszont minden pisis pelust kézzel kimosok mielőtt az ecetes lébe megy, az egyrészt már macera két gyerek mellett, másrészt szerintem az már sok vízpazarlás. Van valami ötleted erre? (Lehet egyébként, hogy valahol már válaszolsz erre a blogban, csak még nem sikerült végigolvasnom...) Köszi!

Laeres írta...

Kedves Kata,

kb. annyi idő alatt ki tudsz öblíteni egy pelust kézzel, amennyi idő alatt kezet mosol. Utánna mehet az ecetes vízbe. Szerintem ez nem annyira nagy vízmennyiség, végül is a kézmosással sem spórol az ember. Mi kb. 5-6 másodpercig öblítjük a pelust.