2008. augusztus 16., szombat

Ha elkap a gépszíj 3. SCKOON JAPONESK


Némi kitérő után megérkezett hozzánk két darab pelenka abból a márkából, amelyet már nagyon hosszú ideje nézegettünk. Az alábbi képes "riport" a Sckoon termékéről fog szólni.
Az amerikai cég azon márkák közé tartozik, akik amellett, hogy rendkívül minőségi termékeket állítanak elő, egyúttal arra is figyelnek, hogy ezek a termékek megfelelő külcsínnyel is rendelkezzenek. Minden termékük organikus pamutból készül, és a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelel, így a nemzetközi Demeter szabványnak is. Ruháik és egyéb termékeik olyan neves lapokban jelennek meg, mint például az általunk is nagyra becsült Mothering. Jöjjenek azonban a valódi tapasztalatok a pelenkáról. Az általunk választott minta a Japonesk volt, amely élőben is ugyanazt a dinamikus mintázatot mutatja, mint a képeken.


Kissé reklámszagúnak éreztem a honlap azon információját, amely rendkívül puhaként (super soft) írta le a pelenkát. Kézbe fogva azonban azonnal tudtam, hogy cseppet sem túlzó a jelző, mert eddig még nem találkoztam olyan mosható pelenkával, amelynek ennyire finom anyaga lett volna. Az anyag minősége mellett azonban az igazi próba mégis csak a bevetés során dőlt el. Rendkívül megnyerő a Sckoon tépőzárja, amely nem túl erős, tehát nem kell óriási energia a szétszedéséhez, ugyanakkor megfelelő rögzítést biztosít. A pelenka legnagyobb erőssége a használat terén az illeszkedés: a combrészhez bevarrt gumi hihetetlenül jól körbeöleli a gyermek lábát, megfefelően zár, és egyáltalán nem szorít.


A másik érdekes tapasztalat a nedvesség zárása kapcsán jött elő: a kapacitást közepesnek mondanám, kiváló nappali pelenkával van tehát dolgunk, amelyet azonban éjszakára nem ajánlunk (vagy csak egy erős nedvszívó betéttel). Bár nedves volt a pelenka külseje, tapintáskor mégsem érezte ezt az ember, kissé selyem-hatásúvá vált az anyag a folyadék hatására. Egyetlen negatívumként talán a tépőzár visszahajtókájának hiányát tudnám említeni, így a mosás során könnyebben összeakadnak a pelusok.
Azoknak ajánlom a Sckoon termékét, akik szeretik a prémium minőséget, a finom anyagokat, és nem mellékes számukra a pelenka esztétikai megjelenése sem. Végezetül jöjjön néhány fotó...

Nincsenek megjegyzések: