2008. augusztus 4., hétfő

Teendők a pelenkával

Közkívánatra :) egy videó arról, hogy a pelenka feladásán túl, mik a teendők a mosható pelenkával. Persze a mosáson-teregetésen kívül. ;)

Ugye milyen egyszerű?! Semmi az egész! Pár perc és rutinnal egyszerűbb mint gondolnánk! ;)

9 megjegyzés:

ilkuchta - Ildi írta...

Gratulálok, egy újabb szuper bemutató! Csak így tovább! Ha nem bánjátok, ajánlanám a védőnőmnek a blogotokat, mert ő is mosható pelus párti, csak nem igazán tudja, mivel győzze meg az anyukákat. Szerintem ez sokat segíthet!!!
Köszönjük: Ilkuchta

Laeres írta...

Ildi: nagyon örülünk, ha mondod a védőnődnek, mi is szoktuk mondogatni neki :)

Márti**** írta...

Kedves Ildi!
Köszönöm! :)
És ajánld tovább a blogot nyugodtan! ;)

Clea írta...

Márti, nagyon jók a videók! :-))

Te miért öblítesz ki minden pelenkát? Mi is szárazon tárolunk, de én most már, hogy nincs anyatejes kaki, nem öblítek ki semmit, és így is rendben van a dolog.

Névtelen írta...

Nekem is feltűnt, hogy rengeteg víz elmegy ennek az egyetlen pelenkának a kiöblítésével :(

Laeres írta...

Szerintem mindenki máshogyan csinálja, és ez így jó :) Mi mondjuk vizesen tároljuk, és én is öblítek előtte, kb. 3X nyomom ki a pelusból a vizet. Egy kicsit hosszabb kézmosás-időtartam...

Névtelen írta...

Szia! Jó ez a kisfilm. Én a Monapel all in one-t használom a külsőkkel a kisfiamnak. Nekem van egy jól záródó badellám, abban tárolom őket ecetes vízben. Előtte csak a kakisat mosom át. A pisiset nem szoktam, sőt nyáron azokat kiszárítom a napon :)
Egy dologban tanácsodat kérném: eddig éjjel eldobhatós pelusban altattuk őt, de szeretnék textilt használni. Pár éjjel megpróbáltuk, de kb. 4 óra elteltével csurom pisi volt az egész pelus! És cserélni kellett, mert felébredt. Mondjuk azt nem tudom, hogy emiatt volt -e az ébredés. De az tuti, hogy amúgy is rengeteget pisil :)
Köszi előre is: Marcsi

Márti**** írta...

Sziasztok!

Igen, kicsit hosszan öblítettem, utólag nekem is feltűnt... Ha csak pisis, nem szoktam ennyire mosni, valószínű alaposnak akartam tűnni a felvételen. :DDDD

Amúgy spórolok a vízzel is, pl. az esti utolsó pelust a fürdővízben mosom ki (miután a gyereket kivettem persze) és a mosás után is felhasználom a m.gép öblítővizét pl. wc-t kimosom vele, mosdót kimosom vele, ill. az utolsót felmosáshoz fogom fel.

Clea: én minden pelust átöblítek, mert nekem így gusztább. Én szárazon tárolom, így nincs szaga sem és valahogy egyszerűen nem lenne szívem koszosan bedobni a vödörbe 2-3-4 napra... ennyi. :)
Aztán így a mosógépbe is már átöblítve kerülnek, mellé merek tenni esetleg mást is hogy ne félig rakva menjen a gép.

Marcsi: korábban írtam hogy mi éjjelre a monapelt használjuk, nekünk maradéktalanul bevált. Mona külső, monapel praktika (kismackós) belső, bele egy BM kis méretű prefold normál hajtogatással és ezzel elvan a gyerek 10-12 órát TELJESEN szárazon.

Névtelen írta...

Márti, köszönöm a választ. Azt gondoltam, hogy már nem kell beruházni pelus ügyben, de ezek szerint célszerű lesz.
Marcsi